Nije jesen moje omiljeno godišnje doba. Ali, priznati se mora, svojim bojama budi u meni neku čudnu potrebu da se njima poigram. Onaj trenutak kada boje u dvorištu dostignu onaj broj nijansi koji već ne mogu ni da prebrojim, kada je dan topao, ali neki blagi vetrić ipak tera da se naježiš i da uveče iz ormara izvadiš ono tanano ćebe, tek da se ogrneš. Onaj trenutak kad na igralištu ljuljaške, klackalice i ostale spravice, deci više nisu bitne – kada je glavna zanimacija jurcanje po suvom opalom lišću, ili kod onih ekstremnijh, valjanje u njemu. To je momenat kad u meni proradi mašta, kad mi prsti zaigraju, a na licu se pojavi onaj vragolasti smešak koji ukazuje na to da nešto smeram.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
S
vako godišnje doba okidač je mojim kreativnim porivima, budi u meni potrebu da planiram razno razne kreativne projekte. Ranije su to više bile kreativne radionice sa decom i jesenjim plodovima, neki specijalni jelovnik za nedeljni ručak, ili pak neko tematsko druženje (a takva su mi omiljena). Sve te projekte i dalje planiram, ali sada imam i džin. A džin je kao čist beli papir, kao platno koje čeka da se s njim nešto uradi, kao namirnica koja vapi za tim da je stavim u neki novi meksički specijalitet.

Džin je izvor inspiracije kojoj kraja nema

Bila bih spremna za svako godišnje doba, za svaku priliku ili za svako „tek onako“ da osmislim novi džin. Ali naš cilj nije suludo ređanje gomile različitih vrsta, već dostići i zadržati kvalitet kakvom težimo od samog početka. Svaka nova ideja, koliko god uzbudljiva bila, zahteva mnogo rada: istraživanja, testiranja, pripremanja…

Dakle, jesen…

Večita inspiracija, ne samo moja. Složićete se da je pijaca u jesen puna interesantnog povrća, šarolikog cveća, divnih boja, raznolikih ukusa, koji pozivaju da se oprobaju u našem džinu.

Kako bih napravila ravnotežu između mojih (nekada nerealnih) želja, mnoštva ideja s jedne i realnosti s druge strane, prošle sam jeseni odlučila da ću se ipak igrati bojama i ukusima, ali da će predmet moje igrarije biti interesantni kokteli, neke smelije kombinacije.

Nakon mnogo igranja, koktela dobrih, sjajnih, diskutabilnih i onih o kojima nećemo pričati, jedan se izdvojio kao vredan priče.

Nazvala sam ga Chilly GINfinity

Chilly jer je nastao jednog, mogu reći, prohladnog jesenjeg popodneva. Chilly zato što je ugostio čili papričice. Da, džin tonik sa čili papričicama. Kao neko ko nema ekstremnu toleranciju prema ljutom, ali je ljutim ipak okružena jer je to ono što gospodin suprug voli, ipak su me uvek privlačile te koloritne ljute papričice koje svojom bojom pozivaju da ih isprobaš. Pošto ih u hrani baš ne mogu, rešila sam da ih stavim u svoj džin tonik. Rezultat me je oduševio!

Krenula sam sa jednom kriškom koja nije imala neki efekat, osim kolorita. I tako sam dodavala jednu po jednu krišku i došla do trenutka kada sam u džin toniku krenula da osetim neku specijalnu aromu. Ne mogu reći da je G&T bio ljut, ali miris paprike je posle nekoliko minuta krenuo da preuzima primat nad mirisom Citrusa koji sam izabrala za ovaj eksperiment. Za dodatnu aromu, u chilly džin tonik stavila sam i kratki struk ruzmarina.

O varijanti koja je imala veliki potencijal, ali je spala u kategoriju „diskutabilni“, ili čak onih „o kojima ne pričamo“, reći ću samo dve reči: BUNDEVA i NE.

Svaki nalet inspiracije, iskoristiti

Ali kako sam u naletu kupovine za ovo interesantno testiranje kupila nekolicinu bundeva, rešila sam da ih ipak nekako iskoristim (povod je lako naći!), te sam pozvala prijatelje na jesenje džin-ovsko druženje u našem dvorištu. Ispratimo jesen u GINfinity stilu, čini mi se da beše neformalna tema.

Priča o jeseni se ovako završila u prijatnom društvu, uz sjajne GINfinity kombinacije i slane zalogaje koje smo pripremili uz pomoć (zapravo, pripremili su oni😊) naših prijatelja iz Zlatiborskog kutka. Moja kreativna strana bila je zadovoljena, jer sam s jedne strane imala priliku da isprobam nešto novo, i verujte Chilly G&T je od onda na našem meniju često, a imala sam priliku i da jedno prijatno jesenje popodne pretvorim u G&T party na otvorenom.

 

Koliko volite jesen?

Pretplati se na bilten & budi u toku

Ako želiš ubuduće da dobijaš obaveštenja o novim džinovskim idejama, sjajnim kombinacijama, GINfinity novostima, dešavanjima ili eventualno akcijskim ponudama, ostavi nam svoju mail adresu.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Ukoliko shvatiš da ovo nije za tebe i da te naša obaveštenja ne interesuju,
u bilo kom trenutku možeš se odjaviti.