Project Description

D
okazano je da 100 mililitara nara sadrži čak 16 odsto potrebne dnevne količine vitamina C za odrasle osobe. Nigde ne piše na koji način je sve moguće uneti tih 16% količine vitamina C u organizam, to se verovatno prepušta kreativnosti pojedinca.

Mi rešismo da ovaj vitamin unesemo u organizam i to kroz ukusni džin tonik. Džin tonik sa narom možete upgrade-ovati kriškom limuna i listom sveže mente. Blagodeti nara se naravno tu ne završavaju.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
O

no što možda niste znali je da se nar provlači kroz istoriju na najintrigantnije načine. Mesopotamci su verovali kako je stablo nara sveto stablo. U starom Japanu verovalo se kako upravo ova voćka tera zle duhove. Postoji jedna islamska legenda koja je posebno simpatična, a po kojoj svaki nar sadrži zrno koje se spustilo iz raja. U antičko doba zbog velikog broja semenki nar se smatrao simbolom plodnosti koji donosi sreću u kuću. Koliko je nar bio cenjen svedoči i anegdota o španskoj kraljici Izabeli I, koja je nakon što je 1492. godine osvojila Granadu, sa narom u ruci na sav glas objavila: “Baš kao nar, osvojiću Andaluziju, zrno po zrno”.

Nar je među najpopularnijim, nutritivno bogatim vrstama voća, sa jedinstvenim ukusom i osobinama saveznika zdravlja. Nar je u grupi koju nutricionisti često nazivaju supervoćem, zajedno sa bobičastim voćem i mangom. Vlakna, vitamini, minerali… Spisak korisnih materija u naru veoma je dug, kao i lista dobrobiti koje donosi onima koji redovno uživaju u aromi ove popularne voćne „granate“.

Nar je zaista jedinstveno i misteriozno voće

Od davnina je nar simbol plodnosti, izobilja, dobrog zdravlja i večnog života. Ova biljka potiče iz Persije i kroz istoriju se svrstava u voće bogova. U drevnim zapisima se jarkocrvene semenke nara porede sa krvlju. Pripisuje im se sposobnost vraćanja mladosti, produžetka života.

Iako supervoće, nar se baš ne može pohvaliti gorostasnim drvetom. Daje crvenokastožutosmeđe plodove oblika lopte tvrde kore, ispunjene malim sočnim crvenkastim „ćelijama” ograničenim sunđerastim membranama koje dele plod na manje komore i značajno otežavaju konzumaciju. Iako ćete sada već na YouTube kanalu, pronaći brojne savete na temu „kako lako očistiti nar“, to je posao kojeg se malo ko prihvata sa oduševljenjem, jer koliko god „lako“ bilo očistiti nar, jako crvene kapljice čas posla magično isprskaju sve u blizini.

Ovaj super junak među voćkama je, pre svega zbog svog prefinjenog kiselkasto slatkastog ukusa, a onda i zbog svoje intrigantne boje, privukao i našu pažnju. Kako smo stalno u potrazi za novim, interesantnim, egzotičnim varijantama džin tonika, nar se tu uklopio kao logičnost.

Klasičan džin tonik, hladan i osvežavajuć sam po sebi, bobice nara oplemenjuju na veoma jedinstven način. Daju mu dodatnu svežinu, ukus budi sva čula, a boja čini ovo piće veoma privlačnim. Naša je, sada već slobodno mogu reći „praksa“ postala da na jednu mericu GINfinitiy Citrus kraft džina, i tri merice tonika, ubacimo prstohvat bobica nara. Za dodatnu punoću ukusa, pre ubacivanja u džin, bobice blago stisnemo kako bi pustile svoj sok. Pažnja: nar prska! Boja se teško ispira iz stvari.

List sveže mente je uvek dobrodošao gost u džin toniku, pa tako i u ovoj osvežvajućoj plejadi ukusa.

Ukoliko želite još više „zamutiti“ svoje piće, nar možete izblendirati i tako dobijenu smesu umešati u džin tonik. Esencija nara će na ovaj način možda biti još izraženija.

Odštampaj za posle

Klasičan džin tonik, hladan i osvežavajuć sam po sebi, bobice nara oplemenjuju na veoma jedinstven način. Daju mu dodatnu svežinu, ukus budi sva čula, a boja čini ovo piće veoma privlačnim. List sveže mente je uvek dobrodošao gost u džin toniku, pa tako i u ovoj osvežvajućoj plejadi ukusa.

ŠTA TI JE POTREBNO
  • Citrus GINfinity

  • Tonik ili gazirana voda (Toniku mu daje dodatnu gorčinu)

  • Šaka nara za blendiranje ili ceđenje

  • Nar i list mente za ukras

KAKO SE PRIPREMA
  • Mericom Citrus GINfinity kraf džina preliti kocke lede koje ste prethodno stavili u čašu. Na mericu džina preporučuju se 2 do 3 merice Tonika, u zavisnosti od lične tolerancije prema alkoholu (u prevodu, koliko jako volite da bude vaše piće). Možete koristiti i gaziranu vodu, ukoliko niste ljubitelj tonika. Mnogi ne vole tonik zbog njegove gorčine. Većina ga ipak baš zbog toga voli.

  • Nar se može izblendirati i tako sa pulpom staviti u džin tonik. Ukoliko ne volite pulpu, šaku nara rukom možete iscediti u vaše piće. Tako isceđene bobice potom ubacite u džin tonik da nastave da šire svoju aromu.

  • Nar i list mente može se koristiti kao dekoracija.

MOŽDA JE KORISNO ZNATI

Ukoliko se odlučite da nar izgnječite rukom, vodite računa o tome da je to veoma interesantan zadatak. Nar ima intenzivnu boju koja se dpoprilično teško vadi iz stvari uflekanih ovim super-voćem. A nar prska! Prska mnogo. Imajte to u vidu kada izaberete mesto na kome ćete da pripremate ovaj koktel.

Podeli ovu džinosku kombinaciju

Pretplati se na bilten & budi u toku

Ako želiš ubuduće da dobijaš obaveštenja o novim džinovskim idejama, sjajnim kombinacijama, GINfinity novostima, dešavanjima ili eventualno akcijskim ponudama, ostavi nam svoju mail adresu.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Ukoliko shvatiš da ovo nije za tebe i da te naša obaveštenja ne interesuju,
u bilo kom trenutku možeš se odjaviti.