Project Description

Pravi hedonisti piju kuvani džin – koji oduševljava na prvu loptu. Vaše novo omiljeno zimsko piće: kuvani džin.

Džin obično srećemo i volimo u letnjim osvežavajućim varijantama, najčešće zato što za druge ne znamo! Nema ništa bolje od osvežavajuće ledenog džin tonika – ali kada se napolju temperatura spusti ispod nule, kad se na uglovima prozora stvore ledeni obrisi zaniljivih oblika, kad se nos zacrveni tokom predvečernje šetnje, kuvani džin je možda privlačnija opcija.

Posluživanje alkoholnih pića u kuvanim, toplim varijantama nije ništa novo. Trend koji je počeo prošlih godina uspešno odoleva vremenu, a obožavatelji toplih zimskih napitaka smišljaju sve kreativnije recepture za koktele s džinom.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
D

ok tražite omiljenu kombinaciju, tonik ostavite po strani i radije se poigrajte sokom od jabuke ili brusnice, omiljenim čajem, narandžinom ili limunovom korom. Toplina soka ili čaja oslobodiće mirisne arome.

Neko bi pomislio da će kuvani džin biti grub i eksplozivan, ali je on upravo suprotno. Prelivanje džina vrelim, gotovo prokuvanim sokom od jabuke, on se razblažuje isto kao kada se u letnji džin tonik stavi led i isti promeša, samo što se u ovom slučaju to dešava sa povećanjem temperature.

Kada je reč o mirisu, sva ta toplina povećava ljupku citrusnu notu, te vaša čula uživaju u divnim mirisnim aromama. Ukus umnogome zavisi od džina koji se koristi. Ako postupate prema našoj preporuci i kuvani džin pripremate sa Apple & Honey GINfinity kraft džinom, u ukusu će preovladati slatkasta aroma meda i jabuke. Ako kuvani džin pripremate sa Citrus GINfinity kraft džinom, kuvani sok od jabuke i zimski začini koje u njega dodate će samo produbiti tu drvenastu borovu notu kleke.

Pa odakle je zapravo došla praksa ispijanja vrućeg džina?

Vrući džin potiče iz 18. veka, prema proizvođaču Sipsmith džina. Nakon prelistavanja istorijskih knjiga, jedan od osnivača ove destilerije otkrio je da su se u Londonu tokom zime održavali zimski sajmovi na zamrzloj reci Temzi, gde bi džin bio zagrevan crvenim vrućim štapićima koji su se direktno grejali u vatri a potom stavljali u piće i istog momenta ga zagrevali. Nekoliko stotina godina kasnije ovakvi topli napici se vraćaju u središte pažnje. Potrošači danas pronalaze nove i uzbudljive načine na koje mogu da uživaju u svom omiljenom piću.

Nauka je vremenom pokazala zašto su vruća, kuvana pića toliko ukusna. Niske temperature, odnosno hladna pića, suzbijaju određena jedinjenja ukusa u džinu, dok kada se stvar malo zagreje – više temperature naglašavaju biljne note i doprinose većoj punini ukusa. I sami ćete primetiti kako vam džin postaje začinjeniji, sa izraženijom cvetnom ili voćnom aromom, nakon što se zagreje. Takođe, u hladnim zimskim danima, koristi ćete imati i od samog udisanja vruće pare dok pijete finu začinjenu toplu tečnost.

Kuvani džin je najNEfotogeničniji “koktel” ikada

Kuvani džin je toliko svestran da ga možete piti nakon posla sa kolegama ili uveče na kauču partnerom ili najboljim frendom. Kuvani džin možda nije preterano fotogeničan, da se s njim pohvalite na Instagramu, ali ovaj „nedostatak“ nadopunjava fantastičnim ukusom. Stvarno mu je jedina mana što previše lako klizi pa vam ostaje da razmislite da li ćete posle prve srčiti i drugu šoljicu ili se samo ušuškati u topli krevet.

Odštampaj za posle

Kuvani džin je savršen napitak koji će te ugrejati tokom hladnih zimskih dana. Ima okrepljujuće dejstvo na telo i um. Mirisi koji se šire iz šolje sveže pripremljenog kuvanog džina podsećaju na zimu, na topli dom i duge večernje sate provedene u dobrom društvu. Aroma cimeta, anisa i karanfilića zaintrigiraće vas i osvojiti u trenu.

ŠTA TI JE POTREBNO
  • Apple&Honey GINfinity

  • Sok od jabuke

  • Cimet u kori, zvezdasti anis, karanfilić

  • Narandža

KAKO SE PRIPREMA
  • U određenu količinu soka od jabuke staviti zimske začine sa liste u količini koja se određuje prema ukusu. Cimet u kori, zvezdasti anis i karanfilić doprineće ne samo ukusu, već sveukupnom izgledu kuvanog džina. Ubaciti i nekoliko kriški narandže.

  • Sok od jabuke sa začinima greje se u šerpi na laganoj vatri do ključanja (prekinuti pre nego što počne da ključa).

  • Kada se približi trenutak ključanja, ugasiti vatru. U šolju sipati 1 mericu Apple&Honey GINfinity kraft džina, i njega preliti željenom količinom vrelog soka od jabuke.

  • Servirati sa jednom kriškom narandže, komadom cimeta u kori ili zvezdastog anisa i nekoliko karanfilića, koji su se kuvali u soku od jabuke.

MOŽDA JE KORISNO ZNATI

Začine je lepše koristiti u predloženoj formi, jer oni umnogome doprinose čitavom doživljaju. Ipak, ukoliko vam začini nisu dostupni u toj formi, u kuvani džin možete staviti iste i u mlevenom obliku.

Podeli ovu džinovsku kombinaciju

Pretplati se na bilten & budi u toku

Ako želiš ubuduće da dobijaš obaveštenja o novim džinovskim idejama, sjajnim kombinacijama, GINfinity novostima, dešavanjima ili eventualno akcijskim ponudama, ostavi nam svoju mail adresu.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Ukoliko shvatiš da ovo nije za tebe i da te naša obaveštenja ne interesuju,
u bilo kom trenutku možeš se odjaviti.