Project Description

P

ink džin je jedan od vodećih trendova u svetu miksologije. Ali odakle je potekla ideja o pink džinu? Priču o tome kako je sve počeli otkriva jedan interesantan kutak istorije džina.

Ružičasti džin doživeo je svoj vrhunac. Dobija se različitim tehnikama, na bazi različitih sastojaka. Bez obzira na način na koji je nastao, zajedničko za sve ružičaste džinove je njihova fantastična fotogeničnost.

Naziv „pink džin“ nije se oduvek odnosio na privlačnu boju ovog pića. Zapravo, on ima vekovnu istoriju iza sebe i prilično iznenađujuću priču o poreklu.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Neočekivano poglavlje u istoriji džina

Uprkos savremenim konotacijama, „pink džin“ je bio koktel pre nego što je bio obojeno piće – i poput Gimleta i G&T-a, prvobitno je korišćen kao lek. U 19. veku, „biteri“ (gorka pića) su davali mornarima Kraljevske mornarice za lečenje morske bolesti, iako oni sami po sebi nisu bili prilično ukusni. Zbog toga im je dodat džin i tako je rođen klasični koktel. Pink džin se na kraju proširio preko otvorenog mora i postao popularan široj javnosti krajem 1800-ih.

Dok neki dodaju limunovu koricu kao ukras, drugi dodaju gaziranu vodu ili tonik kako bi napravili duže piće, tradicionalni ružičasti džin sastojao se od samo dva sastojka, mešana sa ledom i sipana u već ohlađenu čašu. Prvobitni naziv „ružičasti džin“ nastao je iz razloga što je dodavanjem tonika ili gazirane vode, džin dobijao blago ružičastu nijansu.

Savremena pink džin groznica nema velike veze sa tradicionalnim poimanjem pink džina, više je povezana sa optičkim čarima ovog privlačnog pića. Prvi savremeni pink džin ugledao je svetlo dana pre nekoliko godina, od onda ih ima na desetine.

Pink GINfinity

Pink GINfinity je naša verzija ovog ružičastog božanstvenog pića. U GINfinity paleti, ovo je prvi, za sada jedini džin u boji. Boja je sasvim prirodna i dobija se potapanjem sveže borovnice u gotov, destilisan i svežom vodom razređen džin i obogaćuje ga u dvodnevnom procesu infuzije. Oscilacije u nijansi pink džina mogu biti vidljive, a razlog leži u rodu, vrsti i kvalitetu same borovnice. Kao što je svaka bobica borovnice priča za sebe, kako je svaki rod izuzetan za sebe, tako je i svaka flaša GINfinity Pink džina posebna na svoj način.

Pink je neverovatno osvežavajuće piće. Kombinacija u kojoj njegova fantastična aroma najbolje dolazi do izražaja je nešto što smo nazvali Pink Sensation, jer ga taj izraz najbolje opisuje. Pink GINfinity&tonik, napravljen na klasičan način, sa dodatkom sveže ili smrznute maline, je senzacija ukusa koja ne ostavlja ravnodušnim, čak ni muški pol, koji pomalo skeptično pristupa ružičastom piću.

Danas je na tržištu moguće pronaći mnogo vrsta tonika. U pitanju su razlike u gorčini, stepenu gaziranosti, aromama… Ljudi su shvatili da je veoma ukusno džin pomeštati sa aromatičnim tonikom i tako dobiti izvanredno osvežavajuće piće. Fentimansov Rose Lemonade može učiniti vaš džin ružičastim, ali….

Naša ideja kada je u pitanju Pink GINfinity, što u nedostatku bogatijeg izbora tonika na našem tržištu, što iz prostog razloga – jer je cool, potekla je upravo iz želje da napravimo džin koji će se sjajno uklopiti i sa običnim tonikom, a opet imati onu savršenu “pinkičastu” boju i esenciju.

Koje je, dakle razlika između klasičnog i onog pink?

Pink džin je redovan džin obojen, uglavnom, voćem. Sličan je klasičnom džinu jer ne sadrži dodatne šečere, a iste je jačine. Da li jagoda, malina, borovnica kao u slučaju Pink GINfinity kraft džina, pink džin uvek sadrži onu dodatnu prirodnu aromu. Taj dodatak mu daje atraktivnu i privlačnu boju, ali i fantastičan slatkasto voćni ukus.

Ipak, “pink džin” je prilično širok pojam, te ostavlja dovoljno kreativne slobode kada je u pitanju pravljenje sopstvenih ružičastih koktelčića.

Odštampaj za posle

Pink džin je veoma širok pojam i ostavlja dovoljno kreativne slobode kada je u pitanju pravljenje ružičastih koktelčića. Pink GINfinity & tonik, napravljen na klasičan način, sa dodatkom sveže ili smrznute maline, je senzacija ukusa koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

ŠTA TI JE POTREBNO
 • Pink GINfinity

 • Tonik

 • Šaka malina

 • Menta, kriška limuna

 • Led

KAKO SE PRIPREMA
 • Mericu Pink GINfinity kraft džina, preliti preko leda. Preko džina sipati 2-3 merice tonika (u zavisnosti od lične tolerancije na alkohol).

 • Pink Sensation ukrasiti listom mente.

MOŽDA JE KORISNO ZNATI

Ukoliko svoj džin tonik, pa makar on bio Pink, ne možete zamisliti bez kriške limuna, budite slobodni i dodajte limun malinama, time zasigurno nećete pokvariti savršeni ukus ovog koktela.

Podeli ovu džinosku kombinaciju

Pretplati se na bilten & budi u toku

Ako želiš ubuduće da dobijaš obaveštenja o novim džinovskim idejama, sjajnim kombinacijama, GINfinity novostima, dešavanjima ili eventualno akcijskim ponudama, ostavi nam svoju mail adresu.

  Ukoliko shvatiš da ovo nije za tebe i da te naša obaveštenja ne interesuju,
  u bilo kom trenutku možeš se odjaviti.