Da li ste znali da u Indiji postoji cvet koji se smatra svetim i koristi se u religioznim ritualima? Da li ste znali da taj isti cvet ima oblik ženskog polnog organa? Ups. Potiče sa ostrva Ternate u indonežanskom arhipelagu. Ženski polni organ plus ostvrno, i eto ti naziva za popularni najintrigantniji cvet ikada, Clitoria Ternatea. Ili Butterfly Pea flower, ili Asian pigeonwings. Jedini je problem, koji još nisam rešila, pronaći njegov prevod na srpski jezik. Ali ime je najmanje bitno.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Upoznajte cvet Clitoria Ternatea

Veoma interesantan cvet, pre svega zbog svoje jarko plave boje. Raste kao vinova loza, vere se uz šta dohvati i cveta tokom cele godine. Cvetovi se suše i njihova je primena najčešća u obliku čaja.

Ima široku primenu i u kulinarstvu. U jugoistočnoj Aziji se koristi kao prirodna boja za hranu, pre svega za bojenje pirinča i raznih poslastica. U burmanskoj i tajlandskoj kuhinji ovaj se cvet umače u testo i tako prži. Jednako se često koristi i u pripremi pića. Najpopularniji je čaj od cveta Clitoria Ternatea, koji se u Aziji često servira kao piće dobrodošlice u poznatim hotelima i spa centrima. Može biti u toploj, ali i u hladnoj varijnati. Uobičajen je u tim krajevima, kao što je kod nas na primer, čaj od kamilice. Kao i drugi čajevi, i za ovu se biljku vezuju određena pozitivna zdravstvena svojstva iako ih medicinska zajednica još nije zvanično potvrdila.

Illusion_GINfinity

Eksplozija boje

Ipak, najvažnije od svega, ukusan je. A ujedno je eksplozija boje, s kojom se možete poigrati. Možete posmatrati sjajne transformacije u zavisnosti od toga šta mu dodajete. Ako mu dodate latice hibiskusa, pretvorićete ga u piće jarko crvene boje. Dodavanjem kiselog sastojka, poput limunovog soka, soka od limete ili pak gorkog tonika, tamno plava nijansa pretvoriće se u živopisnu ljubičastu. Ovaj vam cvet omogućava da se igrate, da eksperimentišete, jer poput horetenzije čija boja je uslovljena pH vrednošću tla u kome raste, boja pića od cveta Clitoria Ternatea zavisi od pH vrednosti onoga s čime ga mešate.

Nije mnogo vremena trebalo da se ovaj cvet primeni i u pripremi žestokih alkoholnih pića, pre svega džina kao pića koje se najčešće meša.

Plavi džin, zašto da ne?

Illusion je mnogo više od običnog džina. On je eksplozija ukusa i lepote za oči. On je fatamorgana, on je iluzija, on je doživljaj! Nateraće vas da se igrate. Jer piće čijoj ste pripremi posvetili svoje vreme, pokrenuli klikere i oslobodili maštu, mora da bude nešto specijalno. Nešto savršeno.

Može, ali samo prirodno

Od samog početka maštala sam o tome da se u GINfinity paleti nađe i plavi džin. Ni sanjala nisam da ću otkriti ovako fantastičnu biljku koja će nam pomoći da napravimo mnogo više od „plavog pića“. Ono što me je najviše obradovalo je što je džin, kao i Pink GINfinity, obojen 100% prirodnom bojom (druge opcije nisu ni dolazile u obzir).

Kada smo džin predstavili kao belo platno, na kojem „šarate“ koliko vam mašta dozvoljava, mislili smo pre svega na ukus. Na sastojke sa kojima kombinujete svoj džin kako bi dostigli ukus koji savršeno odgvara vašem čulu ukusa. Sada smo to nadogradili! Jer sa Illusion GINfinity kraft džinom, imate mogućnost da se igrate ne samo ukusima, već i bojama. Da zadovoljite više čula odjednom.


Pripremati džin tonik od Illusion GINfinity kraft džina je jednako magiji. Kao kada mađioničar mahne čarobnim štapićem i iz dosadnog crnog cilindra ispadne slatki mekani zec. Ništa u vezi ovog džina nije dosadno. Njegova plava boja je privlačna već sama po sebi, a to što otvara vrata brojnim mogućnostima, samo još jedna velika prednost.

Zamislite samo neki prolećni party u dvorištu i kolorit džin tonika, koji ste sami pripremili i to sasvim jednostavno. Illusion GINfinity otkriva sasvim novo carstvo blaženstva.

Kako nastaje Illusion GINfinity?

Džin koji koristimo kao osnovu za Illusion ima blago herbalnu notu. Kleka ima blagu dominaciju, ali se na jeziku oseti i miks aroma drugog začinskog bilja. Citrusne note se ipak svežinom bore za svoje mesto, a njihov se značajan upliv posebno odražava na miris. Po destilaciji, u džin se potapa cvet Clitoria Ternatea, koji sam po sebi ima veoma blagu aromu. Pomalo zemljanu, drvenastu, aromu sličnu blagom zelenom čaju. Ne sadrži kofein, a sjajan je antioksidans. Džinu daje dodatni šmek. I boju! Boja, boja, boja!

Illusion GINfinity zapravo ukazuje na zapanjujuću umetnost pravljenja pića od prirodnih sastojaka. Zaronite u tu umetnost (naravno, odgovorno!) i zamislite eksploziju boja koja vas ni ukusom neće izneveriti.

Stvorite svoju magiju.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

 

Pretplati se na bilten & budi u toku

Ako želiš ubuduće da dobijaš obaveštenja o novim džinovskim idejama, sjajnim kombinacijama, GINfinity novostima, dešavanjima ili eventualno akcijskim ponudama, ostavi nam svoju mail adresu.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Ukoliko shvatiš da ovo nije za tebe i da te naša obaveštenja ne interesuju,
u bilo kom trenutku možeš se odjaviti.