Tri srebra za GINfinity u Londonu

Na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju za spirit, renomiranom IWSC – GINfinity je zasijao sa čak tri srebrne medalje!

Džin spada u najmnogobrojniju kategoriju na IWSC takmičenju već godinama, sa džinovima iz celog sveta, različitih po stilovima i izrazima.

Džinovi iz kategorije „klasičan džin/London dry“ sve su manje klasični, pogotovo u odnosu na period od pre 10 godina. Uspostavlja se neka forma tradicionalnosti u pravljenju London dry džinova, gde je kleka i dalje naravno tu, ali ima nekako mekši izraz u samoj kompoziciji nego ranije. Kvalitet uzoraka u ovoj kategoriji iz godine u godinu drastično raste. Klasični džinovi su na ovogodišnjem takmičenju opisani kao drastično raznolikiji nego ranije, daleko zanimljiviji sa slojevitijim sekvencama ukusa.

Apple&Honey GINfinity je naš ovogodišnji predstavnik na IWSC takmičenju kada je reč o London dry džinovima. Dobio je visoku ocenu od čak 90 poena, i time se rangirao među srebrne džinove i predstavio nas na pravi način u svetskoj konkurenciji. Ponosni smo na ovaj rezultat jer je konkurencija u ovoj kategoriji zaista neverovatno velika. Ovo nam je poziv da i dalje unapređujemo recepturu i tehnologiju kako bismo naredne godine ostvarili još bolji rezultat.

U kategoriji aromatizovanih džinova (flavoured gins) uočen je, prema rečima sudija, veoma visok standard kvaliteta ove godine. Ono čemu su se sudije nadale je lepa ravnoteža između ukusa i samog „obavezujućeg“ karaktera džina, i taj balans su pronašli u ovim visoko kotiranim aromatizovanim džinovima. Komentar sudija je da svi džinovi koji su dostigli visoku ocenu, zaista su je i dostojni.

U kategoriji aromatizovanih džinova Pink GINfinity je osvojio srebrnih 90 poena, dok je Illusion GINfinity dokazao da ga s pravom nazivamo „zvezdom naše ponude“. Osvojio je velikih 92 poena!

 

GINfinity je zasijao sa tri srebrne medalje koje su priznanja kvalitetu, a rezultat našeg vrednog rada i ogromne ljubavi koja ni posle 5 godina ne jenjava. Ponosni smo što uzdignute glave možemo stati rame u rame sa brojnim svetskim džinovima, među kojima neki imaju zaista ozbiljan „staž“ na svetskoj džin sceni.

Mnogo srećni i punog srca nazdravljamo ovom uspehu i svetskom priznanju!

Korpa
Scroll to Top